Atelje

Atelje pomlad, arhitektura in svetovanje

Pod jelšami 10, 1000 Ljubljana

T: +386 (0)1 252 64 64

M: +386 (0)41 261 426

biroskiro(at)gmail.com


PODJETJE
Biro skiro d.o.o.

Pod jelšami 10, 1000 Ljubljana

Veronika Ščetinin, udia


ZUNANJI SODELAVCI
Gradbene konstrukcije:
Nataša Starc s.p.,
Punkt d.o.o. - Gašper Ziherl
Električne inštalacije:
Elpin d.o.o. - Sašo Kovač
Strojne inštalacije:
Cerkovnik d.o.o. - Borut Meke

Kako delamo

Atelje pomlad sta soustanovili Veronika Ščetinin in Barbara Žižič leta 2006, pred tem pa smo člani ekipe delovali v različnih projektantskih skupinah.

Ukvarjamo se z arhitekturnim in urbanističnim projektiranjem, kot tudi z načrtovanjem notranje opreme. V sodelovanju z zunanjimi sodelavci izpeljemo projekte vse od idejne zasnove do projekta izvedenih del.

Zavzemamo se za nizkoenergijsko gradnjo z naravnimi, ekološkimi materiali. Na podlagi osnovnih danosti lokacije (arhitekturna tipologija krajine, orientacija, lokalni klimatski pogoji,usmerjenost kvalitetnih pogledov itd.) skušamo želje investitorja čim bolj smiselno  usmeriti in vplesti v koncept estetske, funkcionalne in energijsko varčne gradnje.

Svetlo-temno, zunaj-znotraj, odprto-zaprto, toplo-hladno, veliko-malo, staro-novo, objekt-krajina ... Vsaka posamezna arhitektura ustvarja ta in še mnogo drugih razmerij, skupek katerih ustvarja v človeku občutek udobja in domačnosti ali pa nelagodja.

V Ateljeju pomlad skušamo snovati arhitekturo, ki ob upoštevanju naročnikovih želja in življenjskih navad ter spoštljivega odnosa do narave in grajenega okolja ustvarjala tak preplet razmerij, da se človek v oziroma ob njej počuti res DOMA ... ne glede na to ali gre za javni, poslovni prostor, enodružinsko domovanje ali pa odprt urbani prostor.