Prenova stanovanjske hiše Kodeljevo

Lokacija: Ljubljana

Investitor: zasebni

Načrtovanje in izgradnja: 2009-2010


Hiša na Kodeljevem je bila zgrajena v 50ih letih prejšnjega stoletja, kot predmestna vrtna vila na Kodeljevem, kar naj bi ostala tudi po prenovi.
Z rekonstrukcijo smo želeli hišo preurediti tako, da bo primerna za bivanje sodobne 4-članske družine.

Bivalni prostori so se nahajali v visokem pritličju, »odlepljeni« od vrta, zato smo dnevno sobo povezali s kletjo, ki se zaradi padca terena na vrtni strani odpre neposredno na vrt.

Po vertikali je dnevna soba povezana z bivalno kuhinjo, poleg nje pa se v tej etaži nahajajo še savna s tušem in straniščem, soba za fitnes, soba za goste in klet.

Kuhinja z jedilnico se prek širokih, steklenih vrat odpira na zunanjo teraso in prek nje na vrt. V mansardi so spalnica z garderobno sobo, dve otroški sobi in kopalnica. V konstrukcijo nismo posegali, razen z izjemo dveh izrezov v talni plošči pritličja.